Ontspan met Qigong

We doen rustige lichaamsbewegingen,

ademhalingsoefeningen, meditatie en gerichte concentratie die je algehele gezondheid en welbevinden in balans brengen en houden. Fysieke en mentale klachten zullen verminderen. Beproefde oefeningen uit het Oude China van duizenden jaren geleden!

Qigong kun je vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”. We gaan werken met onze 3 schatten! Jin, Chi en Shen.  Ook werken we met compassie, mededogen, liefdevol aanwezig zijn in ons lijf. Ons Hoofd, hart en bekken met elkaar verbinden. Hierover vertel ik meer tijdens de lessen.

Door de harmonische bewegingen en innerlijke activiteit wordt je ademhaling rustiger en het lichaam ontspant dan vanzelf. De oefeningen worden overwegend op een rustige manier uitgevoerd. De coordinatie tussen beweging en ademhaling is heel belangrijk. Dit maakt Qigong ongelooflijk krachtig en effectief. Deze oefeningen geef ik ook los als tool tijdens mijn massagesessies en in online sessies om je balans te herstellen en je rust en gevoel van welzijn en eigenliefde te vergroten.

Ook leer je handelen vanuit je dantien, het buikgebied en je hart. Als je lichamelijke of emotionele klachten hebt zorgt Qigong ervoor dat de Qi weer gaat stromen met mentale en emotionele rust en harmonie als resultaat. 

 

Qigong gaat over ontspannen.

Hoe meer jij kunt ontspannen, hoe meer energie je zult hebben en hoe beter je je zult voelen. Je laat de energie weer stromen en laat spanningen los.

Onderwerpen die in theorie en praktijk aan bod komen:

  • Basisprincipes qigong
  • Ademhalingstechnieken
  • Massagetechnieken
  • meditatie

We gaan spelen met energie bij Hart van MirA in Enschede of gewoon bij jou thuis! 

 

 

Qigong bij je thuis

Corona en Qigong

Nu ben je waarschijnlijk aan huis gebonden. Wil je balans terugkrijgen en de weg terug vinden naar jezelf in deze onrustige wereld dan kan meditatie en het meditatieve aspect van qigong je hierbij helpen. Je lijf voelen, rust in je hoofd krijgen en je harmonie vinden.

Wil je meer weten kun je contact met me opnemen. Met een paar simpele oefeningen en een stukje coaching werk jij aan innerlijke rust, tevredenheid en meer liefde in je leven. Vaak werk ik ook met de adem. Voor meer informatie hierover kijk je even op de pagina Bewust Ademen. Nog een tool die je thuis kan helpen jouw weg weer te vinden. Deze disciplines werken heel mooi naast elkaar. Adem is leven is de essentie voor beiden. In een tijd waarin ons de adem ontnomen wordt door onrust, angst en fysiek de mondkapjes, zo belangrijk om aandacht aan te besteden.

Een sessie van een uur kost €60,00

Een sessie van 1,5 uur kost €85,00

Als je (het leeuwedeel) van je inkomen bent kwijtgeraakt neem je ook even contact op met me en bespreken wat er wel mogelijk is. Voor mij is het belangrijk dat iedereen hulp kan ontvangen.