Ontspan met Qigong

Qigong, taoïstische oefeningen om je levensenergie te versterken. 

Een hogere frequentie, meer energie, levensvreugde, soepelheid in je lijf en weer bewust in contact komen met je hele wezen met Qigong.

We doen eenvoudige en rustige lichaamsbewegingen gebaseerd op taoïstische technieken, we doen ademhalingsoefeningen, meditatie en massage. We geven gerichte aandacht en focus aan je hele systeem die je algehele gezondheid en welbevinden in balans brengen en houden. Fysieke en mentale klachten zullen verminderen. Je levensvreugde, vitaliteit en passie in zullen groeien. Dit zijn beproefde oefeningen uit het Oude China van duizenden jaren geleden! 

Doe deze avond iets goeds voor jezelf! Easygoing en ontspannen de nacht in en voel je bij regelmatige beoefening een completer mens. Zeker als je deze oefeningen thuis ook regelmatig doet. Een 20 minuten tot een half uurtje is al genoeg. En iedereen kan hier aan meedoen.

Je bent welkom om een paar keer te komen proeven zonder kosten

Meld je dan wel even bij mij aan zodat ik weet wie er komen via whatsapp of mail

Qigong kun je vertalen als “het harmoniseren van en werken met Qi, levensenergie”. We gaan werken met onze 3 schatten! Jin, Chi en Shen.  Ook werken we met compassie, mededogen, liefdevol aanwezig zijn in ons lijf. Ons Hoofd, hart en bekken met elkaar verbinden voor meer stroming en bewustwording. Hierover vertel ik uiteraard meer tijdens de lessen.

Door de harmonische bewegingen en innerlijke activiteit wordt je ademhaling rustiger en het lichaam ontspant dan vanzelf. De oefeningen worden overwegend op een rustige manier uitgevoerd. De coordinatie tussen beweging en ademhaling is heel belangrijk. Dit maakt Qigong ongelooflijk krachtig en effectief. Deze oefeningen geef ik ook los als tool tijdens mijn massagesessies en in online sessies om je balans te herstellen en je rust en gevoel van welzijn en eigenliefde te vergroten.

Ook leer je handelen vanuit je dantien, het buikgebied en je hart. Het in balans brengen van de drie vuren. Als je lichamelijke of emotionele klachten hebt zorgt Qigong ervoor dat de Qi weer gaat stromen met mentale en emotionele rust en harmonie als resultaat. 

Vormen waar we mee aan het werk gaan kunnen bv De Acht Brokaten zijn, Harmonie van de 5 elementen, de Zwemmende draak, Quan Shi Yin Qigong, Tao Yin, De gouden Urnen, De helende klanken, De innerlijke glimlach, Kleine Hemelse Kringloop etc. etc. Welke vorm ook, de qigong bij Moment voor Qigong zal vanuit het hart gegeven worden. De basis is het warme compassievolle hart die zachtheid en harmonie brengt in je hele wezen.

Zo gaan we in de nazomer bv. Het oude vrouwtje aan het water doen. Een heerlijke oefening om al je zorgen en hersenspinsels letterlijk achter je te laten. Nu richting de winter komt het water-element steeds meer aan bod. Naar binnen keren en vloeien en stromen zodat je de diepe lagen in jezelf kan ontdekken en ervaren.

Qigong gaat over ontspannen.

Hoe meer jij kunt ontspannen, hoe meer energie je zult hebben en hoe beter je je zult voelen. Je laat de energie weer stromen en laat spanningen los.

Onderwerpen die in theorie en praktijk aan bod komen:

  • Basisprincipes qigong
  • Ademhalingstechnieken
  • Massagetechnieken
  • meditatie

We gaan spelen met energie bij Hart van MirA in Enschede! Jouw vitaliteit en levensvreugde staat op de eerste plaats. 

 

 

Qigong in het najaar, herfst richting de winter

Qigong in de herfst richting winter

De herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan. Alhoewel de temperaturen nog aangenaam zijn voel je dat we een ander seizoen binnengaan. Volgens de Chinese vijf elementenleer ligt het hoogtepunt van de herfst al achter ons en gaan we zelfs al zachtjes aan richting de winter! Gevoelsmatig blijf ik echter met mijn lessen nog een groot deel van november in het element metaal dat bij de herfst hoort. De aandacht ligt de komende tijd dus bij de energieën van de Longen en de Dikke Darm en de daarbij behorende emotie Verdriet en het vermogen om te kunnen Loslaten.

In mijn lessen van deze week laat ik je kennis maken met de invloed van de Longen en de Dikke Darm. De oefeningen voor het opwarmen en losmaken van gewrichten zijn tegelijkertijd ook oefeningen die gericht zijn op het Metaal element: Longen, Dikke Darm, Verdriet en Loslaten. Natuurlijk eindig ik met een heerlijke eindontspanning bijvoorbeeld door het doen van de helende klanken.

 


Tarieven Qigong

Een perfecte manier om je dag af te sluiten.

woensdag van 20.00 uur tot 21.30 uur

BIJDRAGE

  • €49,= per maand 1 x les
  • 10-strippenkaart voor 135,= (3 maanden geldig)
  • 10-strippenkaart voor 145,= (6 maanden geldig)

Volg voor meer informatie ook:

https://www.facebook.com/momentvoorqigong/ 

Doe eerst een paar lessen mee voor je definitief beslist.

Meld je hier aan.

 


Tips voor de winter

3 Tips voor de winter

Houd je onderrug warm. Nieren hebben de neiging sterk af te koelen, zeker nu het koud wordt. Doe je zelf een plezier en geef je nieren die warmte! Draag een sjaal of gebruik een hittepit voor je rug. Een nierwarmer is ook te koop.

Let op je dieet. Neem verwarmende voeding tot je. Denk hierbij aan kaneel, peper, gember, kruidnagel en ui. Vermijd verkoelende producten zoals yoghurt en komkommer en meloen. Een warm ontbijt doet wonderen voor je. Net als oerhollandse kost als stampotten en stoofschotels.

Let op je energie. Dieren zijn slim. Kijk naar beren, die houden een winterslaap en ook andere dieren gaan zeer zorgvuldig met hun energie om. Wij mensen gaan gewoon door met onze drukke agenda's winter of niet. Als mens doe je er ook goed aan het wat rustiger aan te doen. Taoïsten noemen dit 'in yin gaan'. Je keert naar binnen en houdt je leven klein en eenvoudig. De energie die je daardoor opslaat kun je straks mooi gebruiken als voorbereiding op het groeiproces in de lente.