Ontspan met Qigong

Qigong, taoïstische oefeningen om je levensenergie te versterken. 

Meer Energie, levensvreugde, soepelheid in je lijf en weer bewust in contact komen met je hele wezen met Qigong

We doen eenvoudige en rustige lichaamsbewegingen gebaseerd op taoïstische technieken, ademhalingsoefeningen, meditatie en massage. We geven gerichte concentratie en focus aan je hele systeem die je algehele gezondheid en welbevinden in balans brengen en houden. Fysieke en mentale klachten zullen verminderen. Dit zijn beproefde oefeningen uit het Oude China van duizenden jaren geleden! 

Doe deze avond iets goeds voor jezelf! Easygoing en ontspannen de nacht in en voel je bij regelmatige beoefening een completer mens.

Je bent welkom om te komen proeven zonder kosten

Meld je dan wel even bij mij aan zodat ik weet wie er komen via whatsapp of mail

Ook daarna ben je welkom om gratis 2x proeflessen mee te doen.

Qigong kun je vertalen als “het beheersen van en werken met levensenergie”. We gaan werken met onze 3 schatten! Jin, Chi en Shen.  Ook werken we met compassie, mededogen, liefdevol aanwezig zijn in ons lijf. Ons Hoofd, hart en bekken met elkaar verbinden. Hierover vertel ik uiteraard meer tijdens de lessen.

Door de harmonische bewegingen en innerlijke activiteit wordt je ademhaling rustiger en het lichaam ontspant dan vanzelf. De oefeningen worden overwegend op een rustige manier uitgevoerd. De coordinatie tussen beweging en ademhaling is heel belangrijk. Dit maakt Qigong ongelooflijk krachtig en effectief. Deze oefeningen geef ik ook los als tool tijdens mijn massagesessies en in online sessies om je balans te herstellen en je rust en gevoel van welzijn en eigenliefde te vergroten.

Ook leer je handelen vanuit je dantien, het buikgebied en je hart. Het in balans brengen van de drie vuren. Als je lichamelijke of emotionele klachten hebt zorgt Qigong ervoor dat de Qi weer gaat stromen met mentale en emotionele rust en harmonie als resultaat. 

Vormen waar we mee aan het werk gaan kunnen bv De Acht Brokaten zijn, Harmonie van de 5 elementen, de Zwemmende draak, Quan Shi Yin Qigong, Tao Yin, De gouden Urnen, De helende klanken, De innerlijke glimlach, Kleine Hemelse Kringloop etc. etc. Welke vorm ook, de qigong bij Moment voor Qigong zal vanuit het hart gegeven worden. De basis is het warme compassievolle hart die zachtheid en harmonie brengt in je hele wezen.

 

Qigong gaat over ontspannen.

Hoe meer jij kunt ontspannen, hoe meer energie je zult hebben en hoe beter je je zult voelen. Je laat de energie weer stromen en laat spanningen los.

Onderwerpen die in theorie en praktijk aan bod komen:

  • Basisprincipes qigong
  • Ademhalingstechnieken
  • Massagetechnieken
  • meditatie

We gaan spelen met energie bij Hart van MirA in Enschede! 

 

 

Qigong in de zomer

Binnen de Chinese Vijf Elementenleer wordt de zomertijd Grote Yang genoemd. Yang staat hier voor zon, licht en warmte: de reden ook waarom de zomer binnen deze leer tot het element Vuur behoort, waaraan de energie van o.a. het Hart is gekoppeld. Zon, licht en warmte, het zijn zomerse eigenschappen die nu al in de natuur goed te zien zijn: de zon staat hoger en langer aan de hemel, waardoor er meer lichturen zijn en de lucht en aarde zich opwarmen.


Het hart als Keizer(in) van de organen

HET HART ALS KEIZER(IN)

Licht en warmte, rust en kalmte, liefde en compassie, inspiratie en intuïtie, geest en bewustzijn; allemaal kwaliteiten van het Hart, van de zomer en van het Vuur element. Het Vuur element neemt een bijzondere plek in binnen de Chinese Vijf Elementenleer, omdat er niet, zoals bij de andere elementen, slechts één yin-yang meridianenpaar aan verbonden is, maar twee. Naast het koppel van Hart- en Dunne Darmmeridiaan, hoort ook dat van de Hartbeschermer en Drievoudige Verwarmer bij het dit element. De energieën van de Dunne Darm, Hartbeschermer en Drievoudige Verwarmer vormen een driedubbele beschermlaag rond om het Hart, ook wel de keizer(in) van alle organen genoemd. Iedere emotie moet eerst door deze drie filters heen, voordat het bij het hart arriveert, om te voorkomen dat de keizer(in) omvalt en het hele rijk met zich meeneemt.

 


Tarieven Qigong

Een perfecte manier om je dag af te sluiten.

woensdag van 20.00 uur tot 21.30 uur

BIJDRAGE

  • €45,= per maand 1 x les
  • 10-strippenkaart voor 125,= (3 maanden geldig)
  • 10-strippenkaart voor 135,= (6 maanden geldig)

Volg voor meer informatie ook:

https://www.facebook.com/momentvoorqigong/ 

Doe eerst een paar lessen mee voor je definitief beslist.

Meld je hier aan.