Ontspan met Qigong

Qigong, taoïstische oefeningen om je levenskracht en -energie te versterken. 

Een hogere frequentie, meer energie, levensvreugde, vitaliteit, soepelheid in je lijf en weer bewust in contact komen met je hele wezen, met Qigong. Langer en gezonder leven meer in verbinding met jezelf, de wereld en het universum.

 

Vind hier binnenkort de inhoud van nieuwe workshops

Qigong kun je vertalen als “het harmoniseren van en werken met Qi, levensenergie”. We gaan werken met onze 3 schatten! Jin, Chi en Shen.  Ook werken we met compassie, mededogen, liefdevol aanwezig zijn in ons lijf. Ons Hoofd, hart en bekken met elkaar verbinden voor meer stroming en bewustwording. Hierover vertel ik uiteraard meer tijdens de lessen.

Door de harmonische bewegingen en innerlijke activiteit wordt je ademhaling rustiger en het lichaam ontspant dan vanzelf. De oefeningen worden overwegend op een rustige manier uitgevoerd. De coordinatie tussen beweging en ademhaling is heel belangrijk. Dit maakt Qigong ongelooflijk krachtig en effectief. Deze oefeningen geef ik ook los als tool tijdens mijn massagesessies en in online sessies om je balans te herstellen en je rust en gevoel van welzijn en eigenliefde te vergroten.

Ook leer je handelen vanuit je dantien, het buikgebied en je hart. Het in balans brengen van de drie vuren. Als je lichamelijke of emotionele klachten hebt zorgt Qigong ervoor dat de Qi weer gaat stromen met mentale en emotionele rust en harmonie als resultaat. 

Workshops die voorbij komen kunnen zijn bv De Acht Brokaten zijn, Harmonie van de 5 elementen, de Zwemmende draak, Quan Shi Yin Qigong, Tao Yin, De helende klanken, De innerlijke glimlach, Kleine Hemelse Kringloop etc. etc. Welke vorm ook, de workshops bij Moment voor Qigong worden vanuit het hart gegeven. De basis is het warme compassievolle hart die zachtheid en harmonie brengt in je hele wezen.

Qigong gaat over ontspannen.

Hoe meer jij kunt ontspannen, hoe meer energie je zult hebben en hoe beter je je zult voelen. Je laat de energie weer stromen en laat spanningen los.

Onderwerpen die in theorie en praktijk aan bod komen:

  • Basisprincipes qigong
  • Beweegvormen
  • Ademhalingstechnieken
  • Massagetechnieken
  • meditatie

We gaan spelen met energie bij Hart van MirA in Enschede! Jouw vitaliteit en levensvreugde staat op de eerste plaats. 

Deze workshops zullen worden uitgebreid met online trainingen die je thuis altijd kunt raadplegen en in meetrainen.

 

 

Tips voor de winter

3 Tips voor de winter

Houd je onderrug warm. Nieren hebben de neiging sterk af te koelen, zeker nu het koud wordt. Doe je zelf een plezier en geef je nieren die warmte! Draag een sjaal of gebruik een hittepit voor je rug. Een nierwarmer is ook te koop.

Let op je dieet. Neem verwarmende voeding tot je. Denk hierbij aan kaneel, peper, gember, kruidnagel en ui. Vermijd verkoelende producten zoals yoghurt en komkommer en meloen. Een warm ontbijt doet wonderen voor je. Net als oerhollandse kost als stampotten en stoofschotels.

Let op je energie. Dieren zijn slim. Kijk naar beren, die houden een winterslaap en ook andere dieren gaan zeer zorgvuldig met hun energie om. Wij mensen gaan gewoon door met onze drukke agenda's winter of niet. Als mens doe je er ook goed aan het wat rustiger aan te doen. Taoïsten noemen dit 'in yin gaan'. Je keert naar binnen en houdt je leven klein en eenvoudig. De energie die je daardoor opslaat kun je straks mooi gebruiken als voorbereiding op het groeiproces in de lente.