Corona Protocol Moment voor Massage

 

Sinds maart 2020 hebben wij in Nederland te maken met het corona-virus dat

kan leiden tot ziekte in bepaalde gevallen (COVID19).

Voor jouw en onze veiligheid hebben ik voor mijn massagepraktijk een aantal beschermende maatregelen ingevoerd. Ik volg hierbij de richtlijnen van het RIVM, zoals deze zijn uitgewerkt voor zorgverleners.

Ik ga ervan uit dat ik hierdoor op een zorgvuldige en verantwoorde wijze met jouw en mijn

eigen gezondheid omga.

Zodra je een afspraak met mij hebt gemaakt ontvang je een bevestiging van de afspraak en een link die verwijst naar de beschrijving van dit protocol.

Een sessie ontvangen in mijn praktijk is alleen toegestaan als je vrij bent van klachten die eventueel op Corona zouden kunnen duiden. Mijn annuleringsvoorwaarden wat betreft afzeggen vanwege ziek zijn gelden niet zolang deze Coronacrisis voortduurt.

 

Wat doe ik zelf:

  • Ik ontvang maximaal drie cliënten per dag in mijn praktijk;
  • Als ik zelf klachten heb, neem ik direct persoonlijk contact met je op om onze afspraak te verplaatsen. Indien de klachten aanhouden laat ik me testen of ik Corona heb.
  • Ik houd me, voor zover verantwoord, aan de voorschriften van de overheid in overeenstemming met de adviezen van het RIVM.

 

Corona Protocol voor cliënten van Moment voor Massage

Indien je neusverkouden, grieperig, hoesterig of benauwd bent, of koorts hebt (vanaf 38 °C), dan mag ik je niet masseren en verzoek ik je om een reeds gemaakte afspraak te verplaatsen. Bij voorkeur 1 dag voor de gemaakte afspraak, maar desnoods 1 uur van te voren. Dit geldt ook als je huisgenoten of gezinsleden deze verschijnselen hebben. Ook als je in de afgelopen 14 dagen besmet bent geweest met COVID-19 of in aanraking bent geweest met iemand die mogelijk is besmet, dan wil ik dit graag weten opdat we een nieuwe afspraak kunnen maken.

Kom op tijd zodat je niet lang hoeft te wachten in de ontvangstruimte en er voldoende tijd tussen jou en de volgende cliënt zit. Houdt in de wachtruimte en in de praktijkruimte 1,5 meter afstand van anderen tot aan het moment dat je op de massagetafel ligt.

Indien gewenst breng je zelf je eigen handdoeken mee, 2 stuks van minimaal 200 x 90cm. Dit hoeft niet!

 

We desinfecteren allebei onze handen als je binnen bent. Ik was ook met nog meer regelmaat mijn handen.

Tijdens de behandeling kunnen bij het gebruik van het toilet je handen gewassen en gedroogd worden met papieren handdoeken.

Na ieder bezoek wordt alles gereinigd voor de volgende cliënt. Denk aan wat is gebruikt in de massageruimte, contactoppervlakten, deurklinken, toilet, pasje parkeren en uiteraard nieuwe schone handdoeken voor iedere cliënt.

 

Mondkapjes:

De Holistische Massagetherapie die ik geef valt onder het verlenen van zorg. Net als bij de

fysiotherapeut zoals genoemd op de website van de Rijksoverheid is de wettelijke mondkapjesplicht in mijn praktijk aldus niet van toepassing. Je kunt onbelemmerd ademhalen tijdens een sessie bij mij.

Voor mijzelf is het om persoonlijke gezondheidsredenen niet mogelijk om jou met mondkapje een sessie te geven langer dan één uur. Met mondkapje geef ik alleen ontspanningsmassages van maximaal 1 uur, dus geen massagetherapie of een ontspanningsmassage van 1,5 uur.

 

Risicogroep

Behoor je als klant tot de risico groep zoals gedefinieerd door de RIVM dan is het advies, tot nader bericht van het RIVM, om de afspraak uit te stellen of te verplaatsen.

Mensen die tot een risicogroep behoren zijn mensen die een hoger risico hebben om ernstig ziek te worden van een besmetting met het nieuwe coronavirus. Dit zijn:

 

Mocht je twijfelen of het risico voor jou aanvaardbaar is om een sessie bij mij te boeken bespreek dit

dan met mij voordat je een afspraak maakt.