Ademwerk

Het moment van ademen in een ademsessie

Een ademsessie, transformerend ademen of rebirthing, oftewel ademwerk brengt je in het nu met alles wat er leeft en geeft bewustwording, acceptatie en nieuwe levensenergie. In deze stressvolle maatschappij die grotendeels gericht is op de buitenwereld is ontspannen steeds moeilijker. Verlos je van stress en vermoeidheid en kom letterlijk op adem en met behulp van ademwerk. Hervind jouw levenslust en boor nieuwe diepten in jezelf aan. Leer jezelf kennen tot op celniveau.

Breng je adem tot zijn oorspronkelijke en natuurlijke ademritme terug. Het helpt je van je lichamelijke en emotionele stress te verlossen. Je leert weer meer open en voller te ademen. Door je te ontspannen kan je de uitdagingen van het leven weer beter aan. Je leert meer liefde in je leven toe te laten en vanuit een innerlijke vrede kan je creativiteit weer gaan bloeien. Om gezond, gelukkig en succesvol te zijn is het essentieel vol en diep te ademen. Ademen koelt en harmoniseert ook het hart waarmee je als gevolg makkelijker contact kan maken. Liefdevol en met compassie aanwezig zijn begint bij jezelf.

Als we verbonden gaan ademen is er in het trillingsveld wat dankzij de verbonden ademhaling wordt geactiveerd, de uitnodiging om vastgezette sensaties – zoals fysieke spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen, door te stromen en te integreren. De waarlijke levensenergie die je ademt biedt je nieuwe sensaties van gelukzakeligheid en extase als dat wat vast was gezet is getransformeerd naar open ruimte in jezelf. Ruimte om jezelf vrij en open te ervaren en helemaal te zakken in wie je het liefste bent.

 

Adem je vrij!

Bij een individuele ademsessie begeleid ik je één-op-één en is er maximale aandacht. Gedurende de sessie word je begeleid in een ritmische verbonden ademhaling, waarbij de in- en uitademing zonder pauze aan elkaar worden verbonden en duurt ongeveer anderhalf uur. 

We beginnen met een gesprek waaruit we een thema kiezen of bespreken we wat er leeft op dit moment. Daarna gaan we actief verbonden ademen. Er is de ontspanningsfase direct daarna. Tijdens de sessie help ik met de techniek van de ademhaling en help ik je de ademhaling verder te openen. Hoe meer je adem zich ‘opent’ (of je lichaam zich ontspant om de ademhaling ruimte te geven), hoe lekkerder je in je vel gaat zitten, je ademt letterlijk alle spanning uit je lichaam en voedt je lichaam tegelijkertijd. Ook hier geldt dat lichaam, geest, emotie en spirit allen worden aangeraakt.

Hoeveel sessies nodig zijn, verschilt per persoon. We kijken samen naar een passende manier om ook zelf veel te doen in de vorm van ondersteunende oefeningen. Om zelf thuis te kunnen ademen is ervaring nodig. Advies is om dan minimaal 10 sessies te ondergaan. Ik heb een pakketprijs van 10 sessies voor € 1350,= voor je. Een relatief kleine investering voor een vrije toekomst. Je vult hiermee je persoonlijke zelfhelp gereedschapskist die je in kan zetten op de momenten dat je het nodig hebt, om te ontspannen of je energieniveau te verhogen voor de rest van je leven.

Terwijl je de techniek van het bewust ademen leert gebruiken zal je de volgende voordelen kunnen ervaren:

 • Toename van energie
 • Een kalm en meer ontspannen gevoel
 • Het oplossen van angsten, twijfels en onzekerheden
 • Betere beheersing van pijn en verzachting van lichamelijke ongemakken
 • Onthulling van jouw creatieve potentieel
 • Vergroting van je bewustzijn en intuïtie
 • voeden en alkaliseren van jouw lichaam

Bewust ademen is gebaseerd op de filosofie dat gedachten scheppend zijn. Door de adem met goede, positieve gedachten te verbinden, ben je in staat positieve veranderingen in je leven teweeg te brengen. In dit opzicht is het ontrafelen van al jouw gedachten een belangrijk aspect van het adem proces. Het koesteren van positieve gedachten vergroot je vreugde en vitaliteit. Wanneer je aan negatieve en angstige gedachten vasthoudt en deze onderdrukt, creëer je ontevredenheid, spanningen en ziekten. Ademwerk helpt je de negatieve, onderdrukte gevoelens te herkennen, los te laten, en te vervangen door gedachten van eigenwaarde en liefde.

Het is een effectief instrument dat je kan helpen jezelf te transformeren. Bewust ademen werkt ook heel goed als preventieve gezondheidszorg. Blijf lekker in je vel zitten!

Regelmatig bewust verbonden ademen geeft meer inzicht, ontspanning en helderheid in je dagelijkse leven. Een vaste 10 minuten per dag kan je hele wereld al veranderen.

Wanneer je bewust ademen in je dagelijks leven toepast, zal je o.a. het volgende kunnen bereiken:

 • Vervang een oppervlakkige ademhaling door een vrije, ongeremde ademhaling
 • Adem in stressvolle momenten automatisch door in plaats van je adem in te houden
 • Doorbreek je stresscyclus en ga beter met stress om
 • Voel meer liefde en veiligheid in je relatie met jezelf en in relaties met anderen
 • Diepere aanwezigheid en transparantie voelen in jezelf en sexuele ervaringen 
 • Voel een afname van de drang te willen (troost)eten, roken en drinken en verslavingen in het algemeen

Als ademtherapeut heb ik kennis genomen van verschillende technieken en stromingen met voor mij als basis wat de grondleggers van de Rebirthing Leonard Orr en Sondra Ray in de wereld hebben gebracht. Ik heb diverse trainingen gevolgd in de loop der jaren. Gestart bij Vedant Meyran van Rebirther.nl in een langdurige training in 2004 en 2005. Verder bij Sondra Ray en Robert Tettero van Manna Life Source, waar ik ook een training heb gedaan met warmwater- en koudwaterrebirthing. Als laatste ook de methode van Wim Hof, de Iceman mogen ontdekken. De verbonden adem beoefen ik zelf al vanaf 2004 in alle verschillende varieteiten en sinds 2016 bied ik deze aan in persoonlijke sessies. Puur en simpel ademen. Iedereen kan het! Met recht een zelfhelp methode waar je je leven lang plezier van hebt. Gun jezelf deze reis naar vitaliteit en levensvreugde.

Omdat ik ook energetische, kundalini openende sessies geef en werk met kundalini energie in mijn de-armouringsessies en massages, is het voor mij een natuurlijke gang van zaken dit ook in de ademsessie te implementeren. Dit werkt zeer verdiepend en kan je net dat stukje laten bereiken en ontvangen dat je nodig hebt. Ook maak ik graag gebruik van stemvorken om je hele (chakra/energie)systeem helemaal uit te lijnen tijdens de sessie. 

Ademen in groepen werkt positief in op jezelf en op het collectieve veld. Je zult weer hele andere ervaringen krijgen en onbewuste stukken mee mogen verwerken van de ander en herkenning vinden in die van jezelf. Let dus ook op de workshoppagina voor nieuwe ademworkshops bij Hart van MirA. Bovendien is deze manier fijn om kennis te maken, voordeliger en zeker ook als je vaker ademt een hele positieve ervaring voor je.

Nu ook online via Zoom of Skype is het mogelijk thuis een sessie te doen in je eigen omgeving onder mijn begeleiding.

Boek gelijk een afspraak

De volgende datum dat een ademworkshop plaatsvindt vind je op de volgende pagina:  ademcirkel