Reiki brengt je in balans

Wat is Reiki?

Reiki is Japans voor levensenergie of levenskracht.

Er bestaan verschillende stromingen Reikibeoefeningen. De Usui Shiki Ryoho Reiki is de versie die ik mocht leren beoefenen op het Reiki Helioscentrum in Heerde waar Arianne en Dick al meer dan 25 jaar hun kennis overdragen.

Usui Shiki Ryoho Reiki is:

  • een eenvoudige helingswijze uit Japan, die ontspant en in balans brengt, harmoniseert.
  • een spirituele beoefening (net zoals yoga en meditatie).
  • een bewuste manier van leven, met behulp van de 5 Reiki principes, nieuwe stijl positief gericht:
  1. vertrouw ik erop dat alles goed zal gaan.
  2. blijf ik rustig, vriendelijk en hulpvaardig.
  3. werk ik met aandacht, op een eerlijke en integere wijze.
  4. ben ik dankbaar voor alles wat ik ontvang.
  5. ben ik zachtmoedig naar mezelf, mijn medemens en naar alles wat leeft.

Wat doet Reiki?

Reiki stimuleert je zelfhelend vermogen en brengt je lichaam en geest in balans. Doordat een Reiki behandeling je herstelvermogen ondersteunt, kun je het bij alle aandoeningen van lichaam of geest gebruiken. Klachten verminderen vaak of verdwijnen zelfs helemaal. Ook bepaalde situaties in je leven die je lastig vindt kun je behandelen. Een Reiki behandeling is echter nooit een vervanging voor reguliere medische behandeling, maar wel een mooie aanvulling.

Reiki laat heling plaatsvinden op fysiek, emotioneel, psychisch of spiritueel niveau. Reiki brengt je ware aard naar boven en laat alle aangekoekte rommel en modder verdwijnen en brengt hiervoor helderheid in de plaats. Een Reikibehandeling geeft vaak diepe rust en ontspanning.

Je ligt tijdens een Reikibehandeling ongeveer een uur op een comfortabele behandeltafel. Bij Reiki zijn er een aantal standaard behandelposities waarbij de handen zo’n 4 tot 5 minuten per positie neergelegd worden. Geleidelijk aan krijg ik zo een beeld van wat extra aandacht nodig heeft. De plekken waar de energie die uit mijn handen stroomt het hardst nodig is worden langer behandeld.

Bij chronische klachten is het zo dat er vaak meerdere behandeling nodig zijn, bij voorkeur vier behandelingen op vier achtereenvolgende dagen. Daardoor neemt de energie-intensiteit toe en kunnen er doorbraken in heling en bewustwording plaatsvinden.

Tijdens een Reikibehandeling kun je allerlei sensaties ervaren, warmte, tintelingen, of niets. Alles kan en is ok. Je mag heerlijk ontspannen en zelfs in slaap vallen is geen probleem.
Bij  Moment voor Massage ontvang je je Moment van Reiki op de volgende manier:

Reikibehandeling

Een gewone Reikibehandeling duurt ongeveer 1,5 uur. We hebben eerste een voorgesprekje en zullen ook even nabespreken.

Reiki 4-daagse

Wanneer je specifieke klachten hebt, is een Reiki 4-daagse effectief. Je ontvangt dan op 4 opeenvolgende dagen een Reikibehandeling. Een Reiki 4-daagse geeft jou een energie boost die je langer kan vasthouden.

Reikibehandeling op afstand

Jouw Moment van Reiki gewoon bij jou zelf thuis op je eigen vertrouwde en comfortabele plek. We spreken dan een tijd af waarop je rustig kunt zitten of liggen waarbij jij een behandeling ontvangt.. Een Reikibehandeling op afstand duurt tussen een klein half uur tot 1,5 uur, als deze inclusief voor- en nagesprek is.

Cadeaubon

Wil je iemand verrassen? Geef eens een (deel van een) Reikibehandeling cadeau! Klik op het rode icoontje om deze te bestellen.

Ja, ik wil graag een  afspraak  voor een reiki sessie. (Via mijn website www.miekevos.nl)