Bewust ademen

Het moment van ademen

In deze stressvolle maatschappij die grotendeels gericht is op de buitenwereld is ontspannen steeds moeilijker. Bij stress en vermoeidheid wordt de ademhaling ongemerkt steeds meer verkrampt. Vaak een ongemerkt proces van jaren. Nu met de Corona Crisis is het extra moeilijk om in ontspanning te komen.

Werken met de adem, of rebirthing, transformerend ademen en ook bekend als bewust ademen, is een ademdiscipline die je adem tot zijn oorspronkelijke en natuurlijke ademritme terug brengt. Het helpt je van je lichamelijke en emotionele stress te verlossen, waardoor je meer open en voller kunt ademen. Door je te ontspannen kan je de uitdagingen van het leven weer beter aan. Je leert meer liefde in je leven toe te laten en vanuit een innerlijke vrede kan je creativiteit weer gaan bloeien. Om gezond, gelukkig en succesvol te zijn is het essentieel vol en diep te ademen. Ademen koelt en harmoniseert ook het hart waarmee je dan makkelijker contact kan maken. Liefdevol aanwezig zijn begint bij jezelf.

 

Adem je vrij!

Bij een individuele ademsessie begeleid ik je één-op-één en is er maximale aandacht. Gedurende de sessie word je begeleid in een ritmische verbonden ademhaling, waarbij de in- en uitademing zonder pauze aan elkaar worden verbonden en duurt ongeveer anderhalf uur.

In een ademsessie beginnen we met een gesprek. Daarna gaan we actief ademen en dan is er de ontspanningsfase direct daarna. Tijdens de sessie help ik met de techniek van de ademhaling en help ik je de ademhaling verder te openen. Hoe meer je adem zich ‘opent’ (of je lichaam zich ontspant om de ademhaling ruimte te geven), hoe lekkerder je in je vel gaat zitten, je ademt letterlijk alle spanning uit je lichaam en voedt je lichaam tegelijkertijd. Ook hier geldt dat lichaam, geest, emotie alledrie worden aangeraakt.

Hoeveel sessies nodig zijn, verschilt per persoon. We kijken samen naar een passende manier om ook zelf veel te doen in de vorm van ondersteunende oefeningen. Om zelf thuis te kunnen ademen is ervaring nodig. Advies is om dan minimaal 10 sessies te ondergaan. Ik heb een pakketprijs van 10 sessies voor € 800,= voor je (nu online ook voor €500,=). Een relatief kleine investering voor een vrije toekomst. Je vult hiermee je persoonlijke zelfhelp gereedschapskist die je in kan zetten op de momenten dat je het nodig hebt, om te ontspannen of je energieniveau te verhogen voor de rest van je leven.

Terwijl je de techniek van het bewust ademen leert gebruiken zal je de volgende voordelen kunnen ervaren:

 • Toename van energie
 • Een kalm en meer ontspannen gevoel
 • Het oplossen van angsten, twijfels en onzekerheden
 • Betere beheersing van pijn en verzachting van lichamelijke ongemakken
 • Onthulling van het creatieve potentieel
 • Vergroting van bewustzijn en intuïtie
 • voeden en alkaliseren van het lichaam

Bewust ademen is gebaseerd op de filosofie dat gedachten scheppend zijn. Door de adem met goede, positieve gedachten te verbinden, ben je in staat positieve veranderingen in je leven teweeg te brengen. In dit opzicht is het ontrafelen van al jouw gedachten een belangrijk aspect van het adem proces. Het koesteren van positieve gedachten vergroot je vreugde en vitaliteit. Wanneer je aan negatieve en angstige gedachten vasthoudt en deze onderdrukkt, creëer je ontevredenheid, spanningen en ziekten. Ademwerk helpt je de negatieve, onderdrukte gevoelens te herkennen, los te laten, en te vervangen door gedachten van eigenwaarde en liefde.

Het is een effectief instrument dat je kan helpen jezelf te transformeren. Bewust ademen is ook uitstekend als preventieve gezondheidszorg.

Wanneer je bewust ademen in je dagelijks leven toepast, zal je o.a. het volgende kunnen bereiken:

 • Vervang een oppervlakkige ademhaling door een vrije, ongeremde ademhaling
 • Adem in stressvolle momenten automatisch door in plaats van je adem in te houden
 • Doorbreek je stresscyclus en ga beter met stress om
 • Voel meer liefde en veiligheid in je relatie met jezelf en in relaties met anderen
 • Diepere sexuele ervaringen 
 • Voel een afname van de drang te willen roken en drinken en verslavingen in het algemeen

Als ademtherapeut heb ik kennis genomen van verschillende technieken en stromingen met voor mij als basis wat de grondleggers van de Rebirthing Leonard Orr en Sondra Ray in de wereld hebben gebracht. Ik heb diverse trainingen gevolgd in de loop der jaren. Als laatste ook de methode van Wim Hof, de Iceman. De verbonden adem beoefen ik zelf al vanaf 2004 en sinds 2016 bied ik deze aan in sessies. Puur en simpel ademen. Iedereen kan het! Met recht een zelfhelp methode waar je je leven lang plezier van hebt.

Nu ook online voor lagere prijzen als je een sessie live niet aandurft of in quarantaine bent! In deze uitdagende tijd van Corona waarin angst en onveiligheid zo overheerst, is ademen dé manier (ook op afstand) om stress en angst te transformeren. Via Zoom of Skype is het mogelijk thuis een sessie te doen in je eigen omgeving onder mijn begeleiding. Lees ook meer op mijn nieuwspagina.