Bewust ademen

Het moment van ademen

In deze stressvolle maatschappij die grotendeels gericht is op de buitenwereld is ontspannen steeds moeilijker. Bij stress en vermoeidheid wordt de ademhaling ongemerkt steeds meer verkrampt. Vaak een ongemerkt proces van jaren.

Werken met de adem, of rebirthing, transformerend ademen en ook bekend als bewust ademen, is een ademdiscipline die je adem tot zijn oorspronkelijke en natuurlijke ademritme terug brengt. Het helpt je van je lichamelijke en emotionele stress te verlossen, waardoor je meer open en voller kunt ademen. Door je te ontspannen kan je de uitdagingen van het leven weer beter aan. Je leert meer liefde in je leven toe te laten en vanuit een innerlijke vrede kan je creativiteit weer gaan bloeien. Om gezond, gelukkig en succesvol te zijn is het essentieel goed te ademen.

Adem je vrij!

Bij een individuele ademsessie begeleid ik je één-op-één en is er maximale aandacht. Gedurende de sessie word je begeleid in een ritmische verbonden ademhaling, waarbij de in- en uitademing zonder pauze aan elkaar worden verbonden en duurt ongeveer anderhalf uur.

Een ademsessie bestaat uit een gesprek, actief ademen en de ontspanningsfase direct daarna. Tijdens de sessie help ik met de techniek van de ademhaling en help ik je de ademhaling verder te openen. Hoe meer je adem zich ‘opent’ (of je lichaam zich ontspant om de ademhaling ruimte te geven), hoe lekkerder je in je vel gaat zitten, je ademt letterlijk alle spanning uit je lichaam.

Hoeveel sessies nodig zijn, verschilt per persoon. We kijken samen naar een passende manier om ook zelf veel te doen in de vorm van ondersteunende oefeningen. Om zelf thuis te kunnen ademen is ervaring nodig. Advies is om dan minimaal 10 sessies te ondergaan. Ik heb een pakketprijs van 10 sessies voor € 800,= voor je. Een relatief kleine investering voor een vrije toekomst. Je vult hiermee je persoonlijke zelfhelp gereedschapskist die je in kan zetten op de momenten dat je het nodig hebt, om te ontspannen of je energieniveau te verhogen voor de rest van je leven.

Terwijl je de techniek van het bewust ademen leert gebruiken zal je de volgende voordelen kunnen ervaren:

 • Toename van energie
 • Een kalm en meer ontspannen gevoel
 • Het oplossen van angsten, twijfels en onzekerheden
 • Betere beheersing van pijn en verzachting van lichamelijke ongemakken
 • Onthulling van het creatieve potentieel
 • Vergroting van bewustzijn en intuïtie

Bewust ademen is gebaseerd op de filosofie dat gedachten scheppend zijn. Door de adem met goede, positieve gedachten te verbinden, ben je in staat positieve veranderingen in je leven teweeg te brengen. In dit opzicht is het ontrafelen van al jouw gedachten een belangrijk aspect van het adem proces. Het koesteren van positieve gedachten vergroot onze vreugde en vitaliteit. Wanneer wij aan negatieve en angstige gedachten vasthouden en deze onderdrukken, creëren wij ontevredenheid, spanningen en ziekten. Ademwerk helpt ons de negatieve, onderdrukte gevoelens te herkennen, los te laten, en te vervangen door gedachten van eigenwaarde en liefde.

Het is een effectief instrument dat je kan helpen jezelf te transformeren. Bewust ademen is uitstekend als preventieve gezondheidszorg.

Wanneer je bewust ademen in je dagelijks leven toepast, zal je o.a. het volgende kunnen bereiken:

 • Een oppervlakkige ademhaling vervangen door een vrije, ongeremde ademhaling
 • In stressvolle momenten automatisch door te ademen in plaats van je adem in te houden
 • Het doorbreken van de stresscyclus en beter met stress kunnen omgaan
 • Meer liefde en veiligheid voelen in je relatie met jezelf en in relaties met anderen
 • Diepere sexuele ervaringen
 • Een afname van het gevoel te willen roken en drinken