Mijn moment

Mijn interesse in massage begon in 2004. Toen besloot ik na een paar losse cursussen en korte trainingen op gebied van massage bij Holos in Utrecht de massageopleiding te gaan volgen. Al langer, sinds begin 2000 was mijn interesse in Qigong en Tai Chi en andere lichaamsgerichte (adem)technieken gewekt.

Werken met de adem is iets dat doordrongen is in alle aspecten van mijn leven, ook mijn massages. Voor mij bracht het een stuk rust voor mijn altijd drukke en gestreste geest. Het hielp ook om diverse vage klachten die mijn dagelijks functioneren blokkeerden te accepteren, op termijn te verminderen en zelfs te laten verdwijnen. Steeds meer leef ik vanuit mijn hart in plaats van uit mijn hoofd. Steeds meer leef ik in het moment van Nu. Het enige moment dat we hebben. Mijn ervaring is dat terugkeren naar je eigen hart, je eigen essentie de basis vormt voor een leven zonder, of in ieder geval veel minder stress.

In mijn opleiding was het uitgangspunt een holistische benadering. Een benadering die alle fysieke, mentale, spirituele kanten van mensen onderzoekt en daarmee ‘in gesprek gaat’. Een benadering waar ik helemaal achter sta. Ook is meditatie een vast onderdeel van mijn leven geworden. Een buitengewone goede manier om te luisteren naar wat er leeft in mij, en mij te verbinden met het hier en nu. Ik merk dat ik tijdens de massages zo veel beter kan luisteren naar wat er leeft en wat er nodig is bij degene die ik masseer.

Ik heb altijd gewerkt in administratieve en secretariële functies. Ook in de detailhandel in de verkoop heb ik jarenlang gewerkt. Ik probeer steeds meer mijn hart te volgen en mijn passies te ontdekken en te gaan integreren in mijn dagelijkse leven. Massage neemt daar een grote plaats in. Vandaar dat ik in 2013 gestart ben met Moment voor Massage aan huis en heb ik mijn massagepraktijk steeds verder kunnen uitbouwen. Sinds begin 2016 bevindt mijn massagestudio zich in hartje Enschede aan de Klomp en werk ik hier fulltime. Ik wil mijn ervaringen graag delen met iedereen en laten kennismaken met massage en wat massage voor je kan doen. Iedereen houdt ervan aangeraakt te worden, en dus ook van massage is mijn opinie. Fysiek contact is een basisbehoefte van jong en oud. Massage is in mijn beleving net zo gewoon als naar de kapper gaan.

Mijn opleiding en cursussen heb ik samengevoegd en geïntegreerd. Met name technieken uit de Esalen massage spelen een grote rol in mijn massages. Al die verschillende opleidingen en cursussen, evenals meer dan 15 jaar massage-ervaring en met behulp van ademtechnieken uit b.v. de qigong, hebben uiteindelijk geleid tot het ontwikkelen van mijn eigen Momentmassage. Een massagevorm die vooral uit het hart komt en intuïtief is en dus bij iedereen anders verloopt. Natuurlijk komt deze werkwijze zeker ook terug in mijn andere massages zoals b.v. de zwangerschapsmassages.

Ik nodig je van harte uit om bij mij een massage te komen ervaren. Regelmatig je laten masseren creeert bewustwording in je leven waardoor je meer in balans en met meer levensvreugde je leven kan leiden.  Op regelmatige basis je laten masseren is voordeliger, zie mijn pagina met tarieven. Voor acties, aanbiedingen en nieuws over massage kun je ook mijn facebookpagina in de gaten houden.