Workshops

Qigong op de woensdagavond om 20.00 uur

Iedere woensdagavond ben je welkom voor een qigongles bij Hart van MirA van 20.00 uur tot 21.15. Daarna drinken we met elkaar een kopje thee als je wilt.

 

Momentmassage Training Basis

De Momentmassage Training basis

Datum: 10-06-2023 om 09:30 - 11-06-2023 om 17:00
Tarief: €225,00
per deelnemer
Begeleiding: Mieke Vos
Locatie: Hart van MirA

De Klomp 120-102

7511 DJ  Enschede

(Gratis parkeren achter het gebouw)

 

Wanneer:

zaterdag 10 juni van 9.30 uur tot 17.00 uur

zondag 11 juni van 9.30 uur tot 17.00 uur

Kosten: € 225,00

Training Momentmassage

Deze momentmassage is ontstaan vanuit mijn opgedane kennis en ervaring met massage en lichaamswerk vanaf 2004. Ik combineer technieken uit de diverse trainingen en opleidingen die ik gevolgd heb en die ik in de loop van de tijd heb aaneengesmeed tot een massagevorm waarvan ik denk dat deze het waard is om gedeeld te worden. Het is mijn verlangen deze massagevorm te delen meer dan andere massagevormen gaan over aanwezigheid, zijn in het moment, voelen, ervaren en minder om techniek. Al geeft de techniek juist de bedding en veiligheid waardoor diep in de massage gevoeld kan worden. Een unieke ingang om mensen diep te laten ontspannen en bij zichzelf te laten komen. Een massage die gebaseerd is op jouw volle aanwezigheid, liefdevol aanraken, aarding, energetische stromen, compassie. Een zachte, compassievolle, maar intense en krachtige massage.

Mijn inspiratie komt o.a. uit: Esalen Massage, Zweedse massage, Energetische massage, Bio-energetische kundalini heling, Reflexmassage, Holistic Pulsing, Reiki 1 en 2, Massage zonder handen, De-armouring trainingen, (Kashmierse) tantramassage, Qigong en Qigongmassage, Ademcoaching en Rebirthing, Zwangerschapsmassage.

De Momentmassage is geschikt voor thuis, maar zeker ook een hele mooie uitbreiding van je toolkit in je massage praktijk. Ik leer je masseren met een holistische visie. Je kijkt naar het hele plaatje. Ik toon je verschillende technieken waarbij je handen en onderarmen gebruikt. Je masseert als het ware met je hele lichaam (alleen onderarmen en handen raken het lichaam), stevig geaard in de wereld van de vormen en in contact met spirit, het vormloze. Meebewegend in de stroom die als vanzelf ontstaat. Datgene wat blokkeert weer laten stromen. Ieder gevoel, emotie, en gedachte helemaal welkom om zo nodig te transformeren met compassie naar balans, harmonie en hernieuwd gewonnen levensenergie.

Masseren vanuit je hart, vanuit aanwezigheid waarbij vertraging en dynamiek elkaar afwisselen waardoor een heel diep afdalen in je hele wezen mogelijk is. Diep in jezelf op reis om thuis te komen bij jezelf.

Je leert in deze training technieken die ruimte maken in je weefsels, energetisch je in balans brengen maar ook koestering en verzachting zullen brengen. Een massage waarbij je oneindig kunt variëren. Geen massage die je geeft zal hetzelfde zijn. De momentmassage is een intuïtieve massage.

Met behulp van meditatie en oefeningen nodig ik je uit om meer in je lichaam te komen en meer in contact met de stroming van het leven en het fundament in jezelf. Door jouw gronding en aarding te vergroten kun je nog meer aanwezig zijn en bedding bieden in de massage die je geeft zodat de ander zich veilig voelt om nog dieper in zichzelf te zakken. De uitnodiging is ook een proces van zelfonderzoek. De momentmassage is een weg naar binnen. We besteden aandacht en begeleiding aan delen in jezelf die nog aandacht vragen.

Docent: Mieke Vos.

Cursusduur: 2 dagen

Geschikt: voor iedereen, maar fijn als je al wat massage ervaring hebt.

Wanneer:

zaterdag 10 juni van 9.30 uur tot 17.00 uur

zondag 11 juni van 9.30 uur tot 17.00 uur

Kosten: € 225,00

Deelnemers: maximaal 8

Meenemen:

 • Hoeslaken
 • 2 eenspersoons lakens of grote badhanddoeken
 • 2 kleine handdoekjes voor ondersteuning
 • Jouw favoriete olie
 • Notitieblok en pen
 • Lunch (soep is aanwezig)
 • Makkelijke kleding om in te masseren. Fijn t-shirt en een losse broek bv.
 • Enthousiasme en goede luim

De Momentmassage training in het kort

 • Leer intuïtief een Momentmassage te geven van de achterkant van het lichaam (rugzijde). (dag 1 focus op de rug, dag 2 focus op de achterbenen en herhaling rug, je geeft een volledige massage)
 • Krijg je een aantal basistechnieken aangereikt om een Momentmassage te geven.
 • Leer je hoe je je eigen energie onderscheidt van die van de ander zodat je er voor de ander bent, maar ook voor jezelf.
 • Leer je een optimale massagehouding aan te houden zodat je je lichaam spaart.
 • Ontvang uiteraard ook zelf een Momentmassage
 • Doe zelfonderzoek en voel en ervaar de uitnodiging om te groeien in je eigen proces. We stellen ons open voor het ontvangen van een stukje heling en/of bewustwording.
 • Een massage zonder technische spierkennis. Geen moeilijke (latijnse) namen, maar je leert wel waar je moet zijn! Dit geldt ook voor meridianen en reflexpunten.
 • Neem je eigen lunch mee. Wij zorgen voor een heerlijke vegetarische soep.

Ga je ook mee op deze mooie reis naar binnen samen met die ander?. We maken er een mooie liefdevolle dag waarin we elkaar fysiek, emotioneel en energetisch met compassie en aanwezigheid gaan aanraken.

Indien gewenst ontvang je een certificaat van deelname en kun je de Momentmassage gaan toepassen.