Een moment van rust

Coronaprotocol

Coronaprotocol

Voor jouw en onze veiligheid heb ik een aantal beschermende maatregelen ingevoerd. Ik volg hierbij de richtlijnen van het RIVM, zoals deze zijn uitgewerkt voor fysiotherapeuten en overige paramedici.
Ik ga ervan uit dat ik hierdoor op een zorgvuldige en verantwoorde wijze met jouw en mijn eigen gezondheid omga. 

Ik neem op dit moment ook beperkt nieuwe cliënten aan en behoud mij het recht voor ook als je al bij mij bent de afspraak te weigeren. Uiteraard hoef je deze dan niet af te rekenen.

Zodra je een afspraak met mij hebt gemaakt ontvang je een bevestiging van de afspraak en een link naar de beschrijving van dit protocol. Een sessie ontvangen in mijn praktijk is alleen toegestaan als je vrij bent van klachten die eventueel op Corona zouden kunnen duiden. Mijn annuleringsvoorwaarden wat betreft afzeggen gelden niet zolang deze Coronacrisis voortduurt.

 • Indien je neusverkouden, grieperig, hoesterig of benauwd bent, of koorts hebt (vanaf 38 °C),  dan mag ik je niet masseren en verzoek ik je om een reeds gemaakte afspraak te verplaatsen. Bij voorkeur 1 dag voor de gemaakte afspraak, maar desnoods 1 uur van te voren. Dit geldt ook als je huisgenoten of gezinsleden deze verschijnselen hebben. Ook als je in de afgelopen 14 dagen besmet bent geweest met COVID-19 of in aanraking bent geweest met iemand die mogelijk is besmet, dan wil ik dit graag weten opdat we een nieuwe afspraak kunnnen maken.
 • Mocht je dat graag willen, mag je er voor kiezen dat ik een mondkapje draag als jij je daar veiliger bij voelt. Dit is niet voorgeschreven door de RIVM! Ook mag je een door jezelf meegebracht mondkapje dragen zolang je hiermee ook prettig kunt ontspannen. Geef het wel gelijk aan bij het maken van de afspraak zodat ik voorbereid ben om je met mondkapje te ontvangen. In de praktijk is het niet nodig een mondkapje te dragen. In onze wachtruimte is het van overheidswege verplicht per 1 december 2020.
 • Kom op tijd zodat je niet lang hoeft te wachten in de ontvangstruimte en er voldoende tijd tussen jou en de volgende cliënt zit. Houdt in de wachtruimte en in de praktijkruimte 1,5 meter afstand van anderen tot aan het moment dat je op de massagetafel ligt.
 • Ik geef bij binnenkomst en weggaan geen hand, ik begroet en bedank je met het Namasté gebaar.
 • Ten overvloede waarschijnlijk, maar kom alleen. 
 • Indien gewenst breng je zelf je eigen handdoeken mee, 2 stuks van minimaal 200 x 90cm.

 

En nog een aantal praktische punten:

 • De voordeur beneden is open, je kunt zo naar binnen zonder aanbellen (dat kan altijd al overigens)
 • Heb je een pasje nodig voor het parkeren, app me dan even vantevoren. Dan leg ik het buiten de praktijk in de wachtruimte klaar (gereinigd uiteraard)
 • We wassen allebei onze handen als je binnen bent. Ik was ook met nog meer regelmaat mijn handen.
 • Je jas mag je evt. meenemen naar de massageruimte en daar ophangen.
 • Tijdens de behandeling kunnen bij het gebruik van het toilet je handen gewassen en gedroogd worden met papieren handdoeken.
 • Na de behandeling wassen we weer beiden onze handen.
 • Na ieder bezoek wordt alles gereinigd voor de volgende cliënt. Denk aan wat is gebruikt in de massageruimte, contactoppervlakten, deurklinken, toilet, pasje parkeren en uiteraard nieuwe schone handdoeken voor iedere cliënt.